Halstrad sill med dillsmör och potatisspett

Serverar: 4 portioner

Dillsmöret är även en höjdare till strömming.

Ingredienser

  • 4 salta, rensade sillar eller 8 urvattnade sillfiléer
  • 150 g smör, rumstempererat
  • ½ dl hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g kokta kalla färskpotatisar
  • Rosmarinkvistar
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g nykokta späda rödbetor
  • Halster
  • Instruktioner

    1. Skölj sillen under rinnande kallt vatten. Låt ligga över natten i kallt vatten. Lyft upp sillen och torka torr med hushållspapper eller köp urvattnade sillfiléer. Rör smöret med dill och smaka av med salt och peppar.
    2. Trä upp potatisen på rosmarinkvistar (eller grillspett av trä), pensla med olja och lägg på grillen. Halstra sillen på fin glödbädd tills fisken är klar, pröva genom att rycka i ryggfenan - lossnar den lätt är fisken klar. Servera med potatisspett, färska rödbetor och dillsmör.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben