Sotaren är ett glutenfritt bröd med inspiration från kavring, ett bröd med mycket smak och sötma. Brödet är lätt och snabbt att baka och håller sig saftigt och färskt i flera dagar.
Ingredienser
600 g filmjölk
200 g mörk sirap
1 tsk bikarbonat
30 g nyponskalsmjöl
260 g bovetemjöl + lite att strö över brödet
40 g sojamjöl
20 g psylliumfröskal
2 tsk salt
2 msk brödkryddor
Smör till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en brödform ca 1½ liter med smör.
- Blanda samman alla ingredienser väl och häll smeten i formen. Strö över lite bovetemjöl.
- Grädda brödet i 45 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt brödet svalna helt innan du skär i det.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Strömming, strömming och sotare...!
Sommardrömmen för många är att fånga sin egen fisk och tillaga den öve...