Sotaren

Serverar: 1 portioner

Sotaren är ett glutenfritt bröd med inspiration från kavring, ett bröd med mycket smak och sötma. Brödet är lätt och snabbt att baka och håller sig saftigt och färskt i flera dagar.

Ingredienser

  • 600 g filmjölk
  • 200 g mörk sirap
  • 1 tsk bikarbonat
  • 30 g nyponskalsmjöl
  • 260 g bovetemjöl + lite att strö över brödet
  • 40 g sojamjöl
  • 20 g psylliumfröskal
  • 2 tsk salt
  • 2 msk brödkryddor
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en brödform ca 1½ liter med smör.
    3. Blanda samman alla ingredienser väl och häll smeten i formen. Strö över lite bovetemjöl.
    4. Grädda brödet i 45 minuter i nedre delen av ugnen. Låt brödet svalna helt innan du skär i det.

    Liknande recept

    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Strömming, strömming och sotare...!
    Sommardrömmen för många är att fånga sin egen fisk och tillaga den öve...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben