Souvlaki med fetaostpotatis

Serverar: 4 portioner

En Medelhavsinspirerad potatissallad med fetaost smakar härligt tillsammans med grillade lammspett.

Ingredienser

  • Spett
  • 600 g benfri lammstek
  • 3 msk olivolja
  • ½ citron, rivet skal och saft av
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk oregano
  • 3 msk dill, hackad
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Grillspett
  • Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl mandel
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl dill, hackad
  • 1 citron, pressad saft av
  • 1 dl olivolja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 röd chilifrukt
  • 150 g fetaost, smulad
  • 250 g körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Blanda olivolja, citron, vitlök, oregano och dill. Vänd ner köttet och låt marinera i minst 2 timmar.
    2. Trä upp köttet på spett. Grilla runtom över glöd. Salta och peppra.
    3. Gör salladen genom att tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna. Dela potatisen i grova bitar.
    4. Mixa mandel, vitlök, dill, citron, olivolja, salt och peppar. Blanda potatis och dressing. Kärna ur och strimla chilin. Vänd ner chili, smulad fetaost och halverade tomater vid servering.
    5. Servera spetten med den goda potatissalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben