Jag har sökt länge efter ett syrligt och Medelhavs inspirerat recept på Souvlaki och detta är min favorit..Jag har alltid uppfattat Souvlaki som lite mer än bara kryddor och det är Yoghurten som gör hela grejen.
Ingredienser
600 g lammkött (magert från stek eller sadel) Det går alldeles utmärkt att använda fläskkarré eller fläskfile
1 gul lök grovt hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
Salt
Svartpeppar
4 dl grekisk yoghurt alt. mild eller vanlig standard
8 lagerblad
1 tsk oregano eller pizzakrydda
2 msk olivolja
8 trä- / metallspett
Det här var precis hur gott som helst!! :)
Jättegott fast jag använde mig utav kycklinginnerfiléer istället. Kommer definitivt att prova detta på lammkött också.
Ska lagerbladen krossas o vara kvar vid tillagning eller ska de läggas hela o tas bort dan efter tro? undrar pia som ska prova de här läckra spetten..:-)