Lammfärs på spett med mynta

Jag älskar lamm - det är så gott!

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 6 torkade aprikoser
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk malen gurkmeja
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • Neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 kruka mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Finhacka lök och aprikoser. Blanda färs, lök, aprikoser, salt, peppar, citronsaft, koriander, gurkmeja, matlagningsgrädde och socker.
    3. Rör till en smidig färs. Forma färsen till avlånga bullar och stick ett spett igenom på längden.
    4. Smörj en långpanna med olja och lägg i lammspetten. Sätt in lammspetten i övre delen av ugnen och vänd dem flera gånger under stekningen tills de är helt gyllenbruna, 5-10 minuter.
    5. Du kan också grilla lammspetten 5-10 minuter över glöd på utegrillen. Garnera med färsk mynta.
    6. Tips! Lägg träspetten i blöt någon timme, så klarar de värmen bättre vid tillagningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben