Spa brulé

Serverar: 4 portioner

En krämigt god brulé gjord på lagalätt och fruktsocker.

Ingredienser

  • 4 dl lagalätt
  • 4 msk fruktsocker
  • 4 stora äggulor (frukostägg)
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 msk råsocker eller farin
  • 4 portionsformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°.
    2. Koka upp gräddmjölk och fruktsocker i en kastrull.
    3. Vispa ihop äggulor och vaniljsocker. Häll mjölkblandningen över äggulorna under kraftig vispning. Häll blandningen i 4 ugnssäkra portionsformar, rymd ca 1 ½ dl. Grädda formarna i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt dem stå i kylen över natten.
    4. Sätt ugnen på grill.
    5. Strö socker över bruléerna och gratinera i övre delen av ugnen med öppen ugnslucka 1–2 min tills sockret smält och fått färg. Passa noga!
    6. Servera gärna med färsk frukt.

    Liknande recept

    2.4
    15 min
    5-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben