Spa bröd

Serverar: 2-3 portioner

Vet inte vad namnet kommit ifrån men brödet var gott. Jag gjorde 2 limpor och några bullar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk sirap, mörk
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk salt
  • 0,5 msk anis
  • 0,5 msk fänkål
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrö
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl fyra sädeslag
  • 4 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Brödet går att krydda på många olika sätt. Jag använd bl.a. rivna morötter samt mixade torkade örter som timjan, basilika, rosmarin och oregano.
    2. Lös upp jästen i 37°C vatten. Tillsätt sirap, olja, salt och kryddor. Blanda ner solrosfrön, linfrön samt mjöl. Knåda kraftigt till en smidig deg.
    3. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek i ca 30 min. Forma degen till 2-3 limpor eller portionsbröd.
    4. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
    5. Grädda i ugn. Limpor 25-30 min i 175°C och portionsbröd 7-10 min i 200°C. Servera med goda pålägg av alla de slag.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben