Spännade morotskaka

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme

En lite annorlunda och ovanlig kaka. Den läckra, krämiga glasyren ovanpå den kryddiga kakan, resultatet kan bara bli ett – succé!

Ingredienser

  • Margarin till formen
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • Knappt 1 krm riven muskot
  • 1,25 dl honung
  • 1,25 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl olja
  • 2 äggvitor
  • 1 stort ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 225 g (5 dl) finrivna morötter
  • Glasyren
  • 100 g mager philadelphiaost
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • saften och rivet skal av 0,5 citron
  • 0,5 dl hackade valnötter (kan uteslutas)
  • Tips / Variation
  • Byt ut valnötterna mot syltade apelsinskal
  • Färga glasyren gul
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°C. Smörj en 20 cm kvadratisk eller en 22x28 cm bakform med margarin. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat och muskot i en skål.
    2. Vispa samman honung, yoghurt, olja, äggvita, ägg och vaniljsocker i en stor skål. Tillsätt morötterna, rör om. Blanda i mjölet till en slät smet. Häll i formen.
    3. Grädda ca 25 min eller prova med en provsticka. Ställ formen på galler att svalna, stjälp upp.
    4. Rör färskosten slät tillsammans med socker och vaniljsocker. Smaksätt med citronskal och saft. Bred krämen över kakan. Garnera eventuellt med valnötterna.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben