En lite annorlunda och ovanlig kaka. Den läckra, krämiga glasyren ovanpå den kryddiga kakan, resultatet kan bara bli ett - succé!
Ingredienser
Margarin till formen
5 dl grahamsmjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk malen kanel
1 tsk bikarbonat
Knappt 1 krm riven muskot
1 1/4 dl honung
1 1/4 dl matlagningsyoghurt
½ dl olja
2 äggvitor
1 stort ägg
1 msk vaniljsocker
225 g finrivna morötter, 5 dl
Till glasyren
100 g mager philadelphiaost
½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
Saften och rivet skal av ½ citron
½ dl hackade valnötter, valfritt
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Smörj en 20 cm kvadratisk eller en 22x28 cm bakform med margarin. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat och muskot i en skål.
- Vispa samman honung, yoghurt, olja, äggvita, ägg och vaniljsocker i en stor skål. Tillsätt morötterna, rör om. Blanda i mjölet till en slät smet. Häll i formen.
- Grädda ca 25 minuter eller prova med en provsticka. Ställ formen på galler att svalna. Stjälp upp.
- Rör färskosten slät tillsammans med socker och vaniljsocker. Smaksätt med citronskal och saft. Bred krämen över kakan. Garnera eventuellt med valnötter.
Liknande recept
Kommentarer (0)