Spättafilé med curryräkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Räkröran är underbar

Ingredienser

  • 600 g färska eller tinade frysta spättafiléer
  • 1 tsk salt
  • Panering
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • Curryräkor
  • 1 finstrimlad purjolök
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 2-3 tsk curry
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 dl crème fraiche
  • ca 200 g skalade räkor
  • Klippt persilja
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Fräs purjolöken i matfett. Tillsätt curry och paprika. Häll i crème fraiche. Håll såsen varm. Salta fiskfiléerna. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Stek fisken i fett på medelstark värme, ca 2-3 minuter på var sida.
    2. Lägg räkorna i såsen. Värm såsen utan att låta den koka.
    3. Strö lite persilja över fisken när du serverar den. Bjud citronskivor och kokt eller pressad potatis till.
    4. Tips! Räkröran är också god att servera på en toast (stekt brödskiva).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben