Spättafilé med stekta ananasringar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god fiskrätt. Snabb lagad och enkel.

Ingredienser

  • 10-12 potatisar
  • 600g spättafiléer
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 burk ananas i skivor
  • 1-2 tsk curry
  • Morötter
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skala eventuellt och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Vänd spättafiléerna först i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet blandat med salt och peppar. Stek fisken i hälften av margarinet ca 3 minuter per sida.
    3. Låt ananasen rinna av. Stek ananasskivorna i resten av margarinet ca 1 minut per sida. Krydda skivorna med curry.
    4. Servera de nystekta filéerna toppade med ananasskivorna med kokt potatis och strimlade morötter.
    5. En brödskiva kan vara gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben