Spättarulader med krämig äppelsås.
Nu när det fortfarande finns gott om svenska äpplen, så är denna rätten perfekt.
Ingredienser
300 g spättafiléer
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1¼ dl drickfärdig äppelmust
1 lagerblad
½ tsk torkad dill
1 dl crème fraiche
Instruktioner
- Tina filéerna om du använder fryst fisk. Torka av dem. Droppa lite citronsaft på varje filé och strö på salt. Rulla ihop och ställ dem i en trång kastrull så att rullarna stödjer varandra. Häll på äppelmust och stoppa ner ett lagerblad i kastrullen.
- Strö på lite dill. Koka upp och låt spättaruladerna sjuda knappt 10 minuter tills fisken är vit helt igenom.
Sila av spadet och vispa ner crème fraiche till en simmig sås. Smaka av med salt.
- Servera gärna brytbönor, rårivna morötter och stekt eller kokt potatis till.
Liknande recept
Kommentarer (0)