Spättarulader med krämig äppelsås.

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Nu när det fortfarande finns gott om svenska äpplen, så är denna rätten perfekt.

Ingredienser

  • 300 g spättafiléer
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1­¼ dl drickfärdig äppelmust
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk torkad dill
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Tina filéerna om du använder fryst fisk. Torka av dem. Droppa lite citronsaft på varje filé och strö på salt. Rulla ihop och ställ dem i en trång kastrull så att rullarna stödjer varandra. Häll på äppelmust och stoppa ner ett lagerblad i kastrullen.
    2. Strö på lite dill. Koka upp och låt spättaruladerna sjuda knappt 10 minuter tills fisken är vit helt igenom. Sila av spadet och vispa ner crème fraiche till en simmig sås. Smaka av med salt.
    3. Servera gärna brytbönor, rårivna morötter och stekt eller kokt potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben