Spagetti al tonno

Pastasås med tonfisk. Ur boken "Italienskt på riktigt"

Ingredienser

  • 500 g passerade tomater
  • Ca 150 g tonfisk i olja
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 5 msk olivolja
  • Några kvistar bladpersilja
  • ½ -1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 4 port spagetti (ca 280 g)
  • Instruktioner

    1. Häll det mesta av oljan i en medelstor kastrull och sätt den på låg värme. Skala grönsakerna. Lägg allt i en mixer och kör tills grönsakerna är mycket finhackade. Häll grönsaksmixen i kastrullen och låt den ligga och mjukna i 5-7 min. Rör om då och då. Häll i passerade tomater och tonfisk. Höj värmen lite. Fördela tonfisken i mindre bitar med en träslev och låt såsen koka under halvöppet lock ca 40 min. Rör om var 5:e min. Hacka persiljan och koka spagettin (enl anvisning på förpackningen) under tiden. Häll i resten av oljan när såsen kokat klart och rör om.
    2. Lägg upp spagetti först och häll såsen över, dra några varv med pepparkvarnen och strö persiljan över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben