Spagetti med musslor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

det ska va färska blåmusslor från östersjön

Ingredienser

  • 1 kg musslor
  • 4 msk olivolja
  • 4 st mosade anjovisar
  • 250 g champinjoner
  • 1 dl gott vitt vin
  • 350 g spagetti
  • persilja
  • salt
  • peppar
  • 1 klyfta vitlök
  • Instruktioner

    1. borsta & skölj musslorna noga lägg dem i ett stort täckt kok kärl häll i 2 msk olja för att få dem att öppna sig över hög värme plocka upp dem och lägg dem i ett djupt fat med spadet värm upp olja i en panna lägg i de mosade anjovisarna så de löses upp, i med den skivade svampen och vinet salta o peppra låt koka 10min koka pastan "al dente `i salt vatten blanda musslorna med den finhackade vitlöken och persiljan med svampen
    2. häll detta över pastan som du låtit rinna av blandarunt och servera

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (1)

    thorning 26 mars 2011

    Oj-oj så gott med sältan från ansjovisen! Tog bort svampen och ökade på vitlöken . . . klockrent :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben