Spagetti och köttfärssås à la Italien

Serverar: 4 portioner

Svensk husmanskost à la Italien. Receptet ger dig en smakrik och fyllig köttfärssås som uppskattas av hela familjen. Morot är en av hemligheterna.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 3 msk matolja
  • ½ dl tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 msk kinesisk soja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka den gula löken. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skala och riv morötterna. Bryn köttfärsen och grönsakerna i oljan. Tillsätt tomatpuré och bryn med den ett tag. Tillsätt krossade tomater, hönsbuljong och soja. Koka sakta i 15 minuter, smaksätt med salt och peppar.
    2. Servera med spagetti, riven parmesanost och körsbärstomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben