Spaghetti Amatriciana

Serverar: 4 portioner

En av de mest kända pastarätterna i Italien men inte så populär i Sverige ännu. Enligt legenden introducerades rätten i Rom av en kock från den lilla byn Amatrice i norra delarna av Lazio. Får man inte tag på bucatini går det bra med vanlig spagetti.

Ingredienser

  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili, hackad
  • 3 msk vitt vin
  • Olivolja
  • 600 g konserverade tomater
  • 500 g bucatini (spagetti)
  • 1 dl riven pecorino
  • Instruktioner

    1. Skiva löken tunt. Tärna fläsket och bryn det i en stekpanna. Tillsätt lök, chili och lite olivolja i pannan. Låt bryna i några minuter.
    2. Häll i vinet och låt koka in. Lägg i tomaterna och koka ihop såsen under 10 minuter. Smaka av med salt.
    3. Koka pastan enligt instruktioner och sila bort pastavattnet. Häll i pastan i stekpannan och rör om.
    4. Strö över rikligt med pecorino.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben