Spaghetti Frutti di mare

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Favoritpasta när min man och jag har en kväll på tumanhand. Räcker säkert till 3-4 som förrätt, men vi kokar lite mindre pasta och delar skaldjurssåsen på bara två. Och njuter!

Ingredienser

  • 1 pkt frusen skaldjursblandning (ca 300-400 g)
  • 1 burk skalade tomater á 400g
  • ½ färsk röd chili
  • 3 klyftor vitlök
  • ½ knippe persilja
  • 1 dl vittvin
  • 2 msk olivolja
  • Pasta efter behov, t.ex grön tagliatelle eller vanlig Spaghetti
  • Salt
  • Riven parmesan till serveringen, om man vill
  • Instruktioner

    1. Koka upp pastavattnet. Fräs finhackad vitlök och chili i olivoljan utan att de bränns. Låt burktomaterna rinna av och skär dem grovt. Häll i pannan. Låt koka ihop lite, häll också med vinet.
    2. Lägg i pastan när vattnet kokar, och när det bara är ca 5 minuter koktid kvar häller du de tinade skaldjuren i pannan och låter dem puttra i såsen tills pastan är klar.
    3. Häll upp pastan på förvärmt serveringsfat, häll över skaldjurssåsen och strö över hackad persilja.
    4. Servera!
    5. Drick resten av vittvinet till och om du vill kan du riva på parmesan. Det gör man aldrig med en fiskbaserad sås i Italien, men det är gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben