Spaghetti med bläckfisksås

Serverar: 4 portioner

Bläckfisk är hos oss en ovanlig ingrediens, men kring Medelhavet ingår den i en mängd rätter. Den mångarmade fisken ger dig både spännande ringar att pryda pastan med och något rejält att tugga på.

Ingredienser

  • 8-12 små bläckfiskar, ca 400 g
  • 3 msk olivolja
  • 3-4 vilöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 3/4 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 1 krm timjan
  • Några droppar tabasco
  • 300 g pasta t ex spaghetti
  • Instruktioner

    1. Tina bläckfisken om den är fryst, tag ur den tunna skivan mitt i kroppen och skölj bläckfisken. Skär kroppen i ½ cm tjocka skivor och tag även vara på armarna.
    2. Värm 2 msk av olivoljan och fräs bläckfisken så att den blir lätt brynt. Krossa vitlöken och rör ner den tillsammans med tomater, salt lagerblad och timjan. Droppa i lite tabasco och sjud såsen utan lock 10-15 min.
    3. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll upp pastan i durkslag och spola den med varmt vatten.
    4. Värm 1 msk olivolja i kastrullen, lägg i pastan och låt bli riktigt het. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, häll över bläckfisksåsen och servera.
    5. Serveringsförslag: Servera med riven parmesanost och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben