Spaghetti med persiljekyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Citron, ingefära och färsk persilja lyfter kycklingen. Använd gärna färsk spagetti.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, skalet, skuret i tunna strimlor
  • 1 tsk ingefära, finhackad, färsk
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • 2 1/4 dl kycklingbuljong
  • 250 g spaghetti, gärna färsk
  • 55 g smör
  • 225 g skinn- och benfritt kycklingbröst, skuret i tärningar
  • 1 rödlök, finhackad
  • bladen från 1 bunt slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Lägg i citronskalet och fräs det på svag värme i 5 minuter. Rör om ofta. Tillsätt ingefära och socker, krydda med salt efter smak och fräs i ytterligare 2 minuter under omrörning. Häll därefter på kycklingbuljongen, koka upp och låt koka i 5 minuter eller tills vätskan kokat in till hälften.
    2. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet.
    3. Smält sedan hälften av smöret i en stekpanna. Lägg i kycklingkött och lök och stek i 5 minuter eller tills kycklingköttet är lätt brynt runtom. Rör om ofta. Tillsätt sedan citron- och ingefärsblandningen och koka det hela i 1 minut. Rör ner persiljan och låt koka under ständig omrörning i ytterligare 3 minuter.
    4. Låt pastan rinna av och lägg i varm serveringsskål. Tillsätt resten av smöret och vänd ner det noga i pastan. Häll till sist över kycklingsåsen, blanda allt väl och servera. Garnera med persilja efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben