Spaghetti med ruccolapesto och ricotta

Serverar: 3 portioner

Snabbt, enkelt och lyxigt gott. Gör sig även kall i matlådan dagen därpå.

Ingredienser

  • 1 påse ruccola (ca 100-150 g)
  • 1 avokado
  • 1 ask ricotta (250 g)
  • ½ citron
  • 500 g körsbärstomater
  • Fin olivolja
  • Balsamvinäger
  • Spaghetti till 3 personer (enl anvisning på paketet)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Kör ruccola, avocado och pressad citron till purè i mixer.
    2. Klyfta tomaterna, lägg i liten skål, häll på en skvätt bättre olivolja och lite balsamvinäger, toppa med en nypa salt och nymalen svartpeppar, och rör om.
    3. Koka spaghetti eller annan pasta al dente. Slå bort vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen.
    4. Häll på ruccolapeston och veva runt tills allt blandats.
    5. Servera med tomaterna och smulad över ricottan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben