Spaghetti med tomatfrikadeller

Serverar: 4 portioner

Den här traditionella favoriträtten med köttbullar i en kryddig tomatsås kommer helt säkert att imponera.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 400 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 4½ dl passerade tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • 400 g fullkornsspaghetti
  • 1 dl pecorino- eller parmesanost, fint riven
  • Instruktioner

    1. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna på hög värme. Tillsätt hälften av vitlöken och hälften av löken och fräs ca 3 minuter. Ta stekpannan från värmen och lägg löken och vitlöken i en skål. Låt svalna i rumstemperatur.
    2. Blanda ner köttfärsen, ägget och ströbrödet med den frästa löken. Blanda till en jämn köttfärssmet med händerna. Rulla till valnötsstora köttbullar. Lägg köttbullarna på ett fat och täck över med plastfolie. Ställ in i kylen och kyl minst i en timma.
    3. Hetta upp resten av oljan i en stor stekpanna och fräs resten av vitlöken och löken 2-3 minuter. Lägg i köttbullarna och stek ca 9 minuter, vänd dem ofta, tills de är väl brynta runtom. Tillsätt passerade tomater och tomatpuré. Smaksätt med chili- och paprikapulver. Rör om och låt koka upp. Låt sjuda svagt i 10 minuter.
    4. Lägg spaghettin i en kastrull med kokande vatten och låt stormkoka 8-10 minuter tills den är al dente. Låt spaghettin rinna av och servera med såsen. Strö över pecorino- eller parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben