Spaghetti med tonfisksås

Serverar: 4 portioner

Detta är en av mina favoriter och har varit sedan jag var ett litet barn.

Ingredienser

  • 250 g spaghetti
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja eller margarin
  • 1 burk champinjoner, 200 g
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk tonfisk, 200 g
  • 1 burk ansjovisfilé, 55 g
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk oregano
  • Instruktioner

    1. Koka spaghettin. Krossa vitlöksklyftorna. Fräs dem i olja eller margarin i en tjockbottnad gryta tillsammans med den avrunna svampen. Strö över paprikapulöver och låt fräsa med.
    2. Dela tonfisken i bitar och grovhacka ansjovisen. Blanda tonfisk, ansjovis, peppar, tomatpuré och oregano i en gryta. Låt den sjuda 3-4 min.
    3. Lägg upp den avrunna spaghettin på tallrikar och fördela tonfisksåsen ovanpå. Servera med vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben