Spaghetti peperoncino

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad rätt med mycket smak.

Ingredienser

  • 400 g kokt spaghetti
  • 4-6 msk olivolja
  • 3-6 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 1-2 röda chilifrukter, finhackade (avlägsna fröna för en mildare smak)
  • 3 ansjovisfiléer, hackade
  • 1 knippa persilja, finhackad
  • Ca 1 dl färskriven parmesan
  • Havssalt
  • Nymalen peppar
  • Instruktioner

    1. Koka spaghettin i en stor kastrull med lättsaltat vatten.
    2. Medan spaghettin kokar värmer du upp olivojan i en djup stekpanna tillsammans med vitlök, chili, ansjovis och persilja. Var försiktig så det inte bränns.
    3. När spaghettin kokat al dente häller du bort vattnet och lägger pastan i en stor skål. Tillsätt de uppvärmda ingredienserna från stekpannan och blanda i parmesanosten. Blanda om och servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben