Spansk gryta med kikärter och chorizo

Serverar: 4 portioner

Värm dig med lite hetta från denna supergoda och snabba gryta. Grytan innehåller vegansk chorizo som går att hitta i kyldisken i välsorterade matbutiker. Hittar du den inte så ta en annan stark vegetarisk korv.

Ingredienser

  • 400 g vegansk chorizo eller annan stark korv
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 dl vitt vin
  • 2 burkar kikärter, à 400 g (ca 6 dl kokta)
  • 2 burkar krossade tomater, à 400 ml
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk finhackad persilja, fryst går bra
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Gott surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Skiva chorizon och stek den gyllene i lite olivolja. Hacka lök, vitlöksklyftor och paprika fint. Låt steka med chorizon i några minuter. Häll på vinet och låt det koka in.
    2. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Rör ner kikärter, krossade tomater, buljongtärning, oregano och persilja. Låt puttra på i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera grytan med ett gott surdegsbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben