Spansk potatisomelett (smal variant)

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

I traditionell spansk omelett ingår en ganska stor mängd olivolja, men det kan minskas till ett minimum, särskilt om man har en fettsnål stekpanna.

Ingredienser

  • 2 potatisar, tunt skivade
  • ½ gul lök, hackad
  • ½ röd paprika, utkärnad och strimlad
  • 2 tsk olja
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Stek potatis och lök i oljan i en stekpanna på ganska svag värme tills potatisen börjar bli mjuk. Lägg i paprikan och låt den fräsa med.
    2. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll det över grönsakerna i pannan. Stick och lyft i smeten så att omeletten gräddas jämnt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben