Spansk tortilla med rostad paprika

Serverar: 4 portioner

Denna traditionella tortilla är fylld med potatis, rostad paprika och ost och gräddas till krämig perfektion.

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 3 små mjöliga potatisar, tunt skivade
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 6 ägg
  • 3 dl lättmjölk
  • 4 salladslökar, fint skivade
  • ½ dl riven ost, 17 % fett
  • Olja till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnens grill på högsta effekt. Lägg paprikan på en plåt och sätt in i ugnen cirka 20 minuter, tills det bildas svarta blåsor på paprikans skal. Lägg paprikan i en plastpåse och låt svalna. Dra av skalet på paprikan och ta ur kärnhuset. Strimla fruktköttet fint. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg potatisskivorna i kokande vatten och koka dem 8-10 minuter tills de börjar bli mjuka utan att falla isär. Låt potatisen rinna av och ställ åt sidan.
    3. Hetta upp olivoljan i en teflonstekpanna och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken är mjuk. Ta upp löken ur pannan och låt svalna lätt.
    4. Rör ihop ägg och mjölk. Blanda ner salladslök, lök, vitlök, paprika, potatis och ost. Smörj en brödform, ca 20 cm lång, med olja.
    5. Häll smeten i formen och se till så att ytan blir slät. Grädda 40-45 minuter tills tortillan är gyllene och helt fast. Låt tortillan svalna 10 minuter, vänd upp den på en skärbräda och skiva.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben