Spare ribs

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Enkelt att tillaga, men tar lite tid. Blir underbart mört och gott.

Ingredienser

  • 2 kg spare ribs (tunna revbensspjäll)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3-4 cm färsk ingefära
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk sherry- eller rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk worcestersås
  • 400 ml passerade tomater
  • Instruktioner

    1. Ugnen sätts på 200 grader. Spare ribsen läggs i en långpanna med köttsidan uppåt. Salta och täck köttet med 7-8 dl av barbecuesåsen (se nedan). Häll över 2-3 dl vatten och täck med aluminiumfolie. Stek i 1 1/2 timma. Ta bort folien och låt det ytterligare 30 min.
    2. Barbecuesåsen Skala och finhacka rödlök, vitlök och ingefära. Fräs rödlöken glansig i 1 msk olja. Rör ned sockret. Karamellisera löken i ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater. Låt småkoka 30 minuter, rör ibland. Mixa såsen med stavmixer så den blir slät.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben