Sparris i smördeg

Serverar: 4 portioner

Jättegott.

Ingredienser

  • 400 g grön sparris
  • 1 färdigkavlad smördeg
  • 125 g färskost av typen philadelfiaost
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bryt av nedersta biten på sparrisen och koka den i lättsaltat vatten i 2 minuter. Låt det rinna av.
    3. Rulla ut smördegen och dela den i 4 bitar. Ritsa en 2 centimeter bred kant runt varje smördegsplatta.
    4. Blanda färskosten ,ed 2/3 av parmesanosten. Bred lite ostkräm på smördegen och lägg på sparrisen. Klicka över resten av smörblandningen och strö över resten av parmesanosten. Ringla på lite olivolja.
    5. Grädda i cirka 25 minuter i ugnen eller tills smördegen har blivit frasig.

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3

    Kommentarer (1)

    Leaa 28 juli 2008

    Den godaste förrätt jag gjort på länge, ett plus att den är lättgjort......

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben