Sparris med balsamicodressing

Serverar: 4 portioner

God förrätt från Australien.

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • Marinad
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk Dansukker ljus sirap
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Garnering
  • ½ dl finhackad bladpersilja
  • 1 dl finhackad chalottenlök
  • 100 g Parma- eller Seranoskinka
  • Instruktioner

    1. Lägg skinkskivorna på ett ugnsgaller och torka dem i 75° varm ugn.
    2. Blanda samman balsamvinäger, olivolja, sirap, senap och vitlök till dressingen.
    3. Skär bort den understa biten på sparrisen. Ge sparrisen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten.Går också att steka sparrisen tills den får en fin stekyta, den blir då lite knaprig.
    4. Fördela sparrisarna på 4 tallrikar och häll över dressing.
    5. Garnera med skinkskivorna. Gott som förrätt eller till grillat kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben