Sparris med ceasardressing

Serverar: 8-10 portioner

Ett till recept från tidningen Buffé

Ingredienser

  • 4 buntar grön sparris (à 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl riven parmesan
  • 6 sardellfiléer i olja
  • 1 msk cherryvinäger (eller vit- eller rödvinsvinäger)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    Skär bort den nedre, torra delen på sparrisen. Skala och finhacka vitlöken. Mixa gräddfil, majonnäs, riven parmesanost, halverade sardeller, vitlök, vinäger och dijonsenap med stavmixer eller i en liten matberedare. Smaka av med salt och peppar. Gnid in sparrisen med olja och grilla/stek den mjuk, 3 - 6 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben