Sparris med kapris- och sardellsmör

Serverar: 8 portioner

Äntligen sparristider! Se till att steka den goda primören al dente, så bevaras smaken bäst.

Ingredienser

  • 500 g färsk grön sparris
  • ½ dl pinjenötter
  • 1 msk smör
  • 1 kruka basilika
  • Kapris- och sardellsmör
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 5-7 sardellfiléer i olja, ca 20 g
  • 1 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Börja med kapris- och sardellsmöret. Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardeller och kapris och vänd ner i smöret.
    2. Bryt av den hårda nedre delen på sparrisen. Rosta pinjenötterna till fin färg i en torr, varm stekpanna. Stek sparrisen mjuk i smör ca 3 minuter.
    3. Lägg sparrisen på ett fat. Klicka på kapris- och sardellsmöret. Toppa med rostade pinjenötter och basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben