Sparris med serranoskinka och ostvinägrett

Serverar: 4 portioner

Helt underbar förrätt.

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • ca 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Socker
  • 100 g serranoskinka i tunna skivor
  • Vinägrett
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skölj sparrisen och bryt av den nedersta delen av sparrisen. Lägg sparrisen i en traktörpanna. Häll på vatten så att det precis täcker och tillsätt salt och socker. Sjud sparrisen under lock ca 5 min. Låt sparrisen ligga kvar i kokvattnet några min.
    2. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda löken med vinäger, vatten och olja. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt osten. Ta upp och låt sparrisen rinna av på en ren kökshandduk. Fördela sparrisen på tallrikar och lägg på skinkan. Ringla över vinägretten och servera genast med bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben