Sparrisfylld parmalindad laxfilé med broccolisallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En läcker och god bjudrätt med lågt GI värde!

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 5 gröna sparris
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 6 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 10 soltorkade tomater
  • ½ kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl parmesanost (riven)
  • 1 - 1 ½ dl olivolja
  • 1 broccoli bukett
  • 4 kvisttomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Bryt broccolin i buketter och koka i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Hacka tomatererna och lägg i en skål tillsammans med broccolin. Häll över 2 msk olivolja och balsamvinägern. Smaka av med salt och mald vitpeppar. Låt stå till servering.
    2. Lägg dessa ingredienser i matberedaren och mixa till en jämn smet och krydda med salt och peppar. Soltorkade tomater, basilikan, 1 vitlöksklyfta, pinjenötterna, parmesanosten, ½ - 1 dl olivolja samt lite salt och vitpeppar efter smak.
    3. Värm ugnen till 200 grader. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 1 minut. Skär ett snitt i laxen och banka försiktigt ut laxfilén så att den blir så platt som möjligt. Bred ett lager med röd pesto över laxen. Fördela sparrisen över och rulla ihop laxfileén. Linda in laxfileén i parmaskinkan och fäst med tandpetare. Lägg filén i en smord ugnssäker form och baka i ugnen ca 15 - 20 minuter. Skiva upp laxen och servera med broccolisalladen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben