Sparrisfyllda fläskrulader

Serverar: 4 portioner

Det här är en variant av en elegant italiensk rätt. Linda möra schnitzlar runt krispig sparris och stek med smakrik bacon. Läcker smak och en annorlunda form.

Ingredienser

  • 4 skinkschnitzlar, 700 g
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 450 g färsk sparris, 16-20 tunna
  • 12 skivor bacon, ca 300 g
  • 2½ dl köttbuljong
  • 2 msk sherry
  • 1 tsk majsena
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Banka ut schnitzlarna om det behövs genom att lägga dem mellan två ark plastfolie och slå med den flata sidan på en köttklubba tills de är cirka ½ cm tjocka.
    2. Gnid in köttet med vitlök, salt och svartpeppar. Skär bort den träiga nedre delen på sparrisarna och skala dem om det behövs. Lägg fyra-fem sparrisar mitt på varje schnitzel.
    3. Rulla ihop schnitzlarna och vira tre skivor bacon runt varje rulad. Lägg ruladerna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Stick in en termometer i en rulad så att den sitter mitt i köttet, inte i sparrisen. Stek i ugnen 25-30 minuter tills termometern visar 70 grader.
    5. Koka upp buljongen i en gryta. Blanda sherry och majsena väl i en skål och vispa ner blandningen i buljongen. Låt sjuda på svag värme cirka tio minuter tills skyn har kokat ihop något.
    6. Lägg upp ruladerna på tallrikar, ringla över skyn och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben