Sparrispaj med fetaost och körsbärstomater

Serverar: 4 portioner

Njut av vårens sparrispaj!

Ingredienser

  • 75 g smör el margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella lätt
  • Fyllning
  • 200 g grön sparris
  • 100 g fetaost
  • 10 körsbärstomater
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop smör, mjöl och kesella till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut degen och lägg i en form som är 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 min.
    2. Bryt bort nedersta delen av sparrisen och skär resten i bitar. Förväll sparrisen i 4 minuter.
    3. Lägg sparris, tärnad fetaost och delade tomater i pajskalet. Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar och häll över. Grädda i 25 minuter tills äggstanningen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben