Sparrissallad med fetaost

Serverar: 4 portioner

Den här fräscha och lätta salladen med marinerad svamp, fetaost och sparris serveras med vitlöksbröd.

Ingredienser

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 5 msk olivolja
  • 5 dl delade champinjoner
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 knippe sparris, ansad och halverad
  • 2½ dl tärnad fetaost
  • 1 l blandad grönsallad
  • 8 tunna baguetteskivor
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • Instruktioner

    1. Blanda vitvinsvinäger och 2 msk olja i en skål och blanda ner champinjonerna så att de täcks av dressingen. Salta, peppra och blanda väl. Marinera 3-6 timmar i rumstemperatur.
    2. Lägg sparrisarna i en mikrosäker skål och täck dem med kallt vatten. Koka i mikron på medeleffekt i fyra minuter. Eller lägg i kokande vatten i en kastrull och koka cirka fem minuter tills de börjar mjukna. Ta upp sparrisen och lägg den i iskallt vatten. Låt den rinna av.
    3. Blanda champinjoner, sparris, fetaost och grönsallad i en skål. Blanda försiktigt så att inte osten smular.
    4. Pensla baguetteskivorna på båda sidor med resten av oljan och rosta dem under ugnens grill några minuter på varje sida. Gnid båda sidor av skivorna med vitlöksklyftorna medan brödet fortfarande är varmt. Servera salladen med vitlöksbaguetterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben