Sparrisskinka på risbädd

Serverar: 4 portioner

Gott en fredagskväll!

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 burkar (á 330 g) grön eller vit sparris
  • 200 g rökt skinka i tunna skivor
  • 2 dl crème fraiche smaksatt med paprika och chili
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 gr.
    2. Koka riset i vatten med salt ca 12 minuter.
    3. Låt sparrisen rinna av. Lägg några sparrisar på varje skinkskiva och rulla ihop.
    4. Blanda crème fraichen med mjölk.
    5. Fördela riset i en ugnssäker form och lägg skinkrullarna ovanpå. Häll på crème fraichen och strö över osten.
    6. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
    7. Serveras med en sallad och bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben