Sparrissoppa med fänkål och lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Fräscha smaker!

Ingredienser

  • 200 g grön sparris
  • 1 schalottenlök
  • 1 fänkål, ca 250 g
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl mellangrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Topping
  • Ca 200 g kallrökt lax
  • Gräslök
  • Instruktioner

    Bryt av de träiga ändarna på sparrisen. Hacka löken och skiva fänkålen tunt. Koka lök och fänkkål i vin och vatten med de smulade buljongtärningarna i 5 min under lock. Lägg i sparrisen och koka i ytterligare 5 min. Mixa till en slät puré. Tillsätt grädde och mjölk och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med strimlad lax och hackad gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben