Sparrissoppa med färskost à la Viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En mild och läcker vårsoppa Endast 1 "poäng" per portion 70 kcal /portion. Kan frysas

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 stor gul lök, grovhackad
  • 2 tsk matfett
  • 500 g grön sparris, skuren i bitar
  • 12 dl grönsaksbuljong av tärningar'
  • 1 dl lätt kesella
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 liten knippa körvel, hackad
  • Instruktioner

    1. Fräs vitlök och gul lök i matfettet i en kastrull på svag värme några minuter.
    2. Lägg i sparrisen och späd med buljongen. Låt koka i 5-10 min.
    3. Finfördela med mixerstav eller i matberedare. Häll tillbaka i kastullen och värm soppan.
    4. Rör ner kesellan, smaksätt med salt och peppar, strö över körvel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben