Spenat- & fetaostpaj i långpanna

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

God paj, perfekt till buffé till någon fest

Ingredienser

  • 7 ark vakuumpackad filodeg
  • olivolja
  • 2 msk smör+ 2 msk olivolja till pensling
  • Fyllning
  • För sig
  • 250 g fetaost
  • 5 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 pkt fryst spenat (400g)
  • olivolja
  • 2 dl mellangrädde
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda ingredienserna, fräs i olivolja och koka upp med grädden.
    2. 2. Lägg ut 1 ark filodeg pensla med olivolja. Lägg ut nästa. Vänd på arken så den smorda sidan kommer uppåt så slipper du pensla hela tiden.
    3. 3. Nu har du 3 ark i långpannan. Lägg dem på bakplåtspapper i formen. Häll först på spenat blandningen och sen festaostblandningen.
    4. 4.Lägg 3 inoljade filoark på precis som innan. Vik in vid kanterna stoppa om. Skär några luft hål pensla med olja.
    5. 5. Grädda i ugnens nedre del i 200 grader i ca 30 minuter. Skär pajen i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben