Spenat- och ostmuffins

Baka gärna muffins i god tid. De går utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 100 g färsk spenat
  • 1 tsk olivolja
  • 1 burk ricottaost (250 g)
  • 1 ägg
  • 1 dl grovriven parmesanost (ca 50 g)
  • 1 msk mannagryn
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 6 muffinsformar + muffinsplåt
  • 1 tsk smör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Hacka spenaten. Fräs den i olja 1-2 min under omrörning. Blanda ricottan och ägget i en skål. Rör i parmesan, mannagryn och pinjenötter. Blanda i spenaten. Salta och peppra. Ställ muffinsformarna i muffinsplåten och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Prova med provsticka. Låt svalna innan de lossas ur pappersformarna.

    Liknande recept

    30 min
    6-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben