Spenat och tomatpaj med paprika

Serverar: 4 portioner

Paj på hösten är ett måste, denna paj är en utmärkt bufférätt!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 250 g djupfryst bladspenat
  • 6 inlagda torkade tomater
  • 3 färska tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 1/2 dl riven gratängost
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar, malen
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop alltsammans till en smidig slät deg. Degen kan också blandas i en matberedare. Platta ut degen, täck den med plastfolie och låt den vila kallt ca 30 minuter.
    2. Låt bladspenaten tina till hälften. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter. Skär torkade tomater och färska tomater i mindre bitar.
    3. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och krydda med salt och peppar. Lägg spenat och tomater i pajskalet och slå på äggstanningen. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och strö över osten och lägg på paprikaringarna. Lägg folie över pajen och grädda i ytterligare 15 minuter.
    4. Servera ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben