Spenat/cheddarost snittar

Små piroger som kan frysas.

Ingredienser

  • Deg
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör
  • 6 msk olja
  • 6 msk vatten
  • Fyllning
  • 55 g parmesan
  • 125 g cheddarost
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 500 g spenat
  • 2 stora ägg
  • ½ tsk senapspulver
  • ½ tsk dragon
  • ½ krm cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Degen: Mät upp mjöl och i en matberedarskål. Tilsätt salt och kallt smör i tärningar. Kör ihop till en smulig massa. Häll i oljan och sedan vattnet via matarröret medans maskinen går. Kyl degen i 3 timmar. Fyllningen: Finriv ostarna. Hacka löken och fräs den blank i smöret. Tina spenaten och ånga bort vätskan. Kör den till mos och låt kallna i en skål. Tilsätt ägg och kryddor, blanda i ost och lök samt smaka av med salt och peppar. Tag ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter. Lägg på en klick fyllning, pensla kanterna med ägg och tryck till dem med en gaffel. Lägg över på plåt med bakpapper och pensla med ägg. Grädda på andra falsen nerifrån tills snittarna fått vacker färg, ca 12 minuter vid 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben