Majsmuffins med ost, majs och spenat

Serverar: 6 portioner

Dessa muffins passar utmärkt till lunch eller kvällsmål som de är eller tillsammans med sallad eller soppa.

Ingredienser

  • 2 ½ dl polenta
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 ½ dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 75 g smält och avsvalnat smör
  • 3 msk honung
  • 1 purjolök, skuren i tunna skivor
  • 1 burk majskorn, ca 100 g
  • 80 g färsk bladspenat
  • 150 g grovriven cheddarost
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en skål och ställ åt sidan. Vispa ägget, blanda i filmjölken eller yoghurt, smöret och honungen och rör om väl. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör ner mjölkblandningen tillsammans med purjolök, majs, ost och spenat.
    2. Rör om tills smeten är ordentligt blandad och fördela sedan smeten upp till kanten i smorda metallformar. Grädda i 200 grader ca 25-30 minuter för stora muffins och något kortare tid för de små.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben