Spenatcrêpes med lax

Serverar: 4-6 portioner

Smått och gott till drinken eller som en liten förrätt.

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 små ägg
  • 1 msk smält smör
  • 1½ dl hackad spenat
  • 6-8 skivor rökt lax
  • 1 ask Philadelfiaost light
  • Ca 1 msk riven pepparrot
  • Salt
  • Peppar
  • 1 förvällt blad av purjolök
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjöl, salt och mjölk. Tillsätt ägg och smör. Blanda ner spenaten. Låt smeten stå i en halvtimme. Grädda så tunna pannkakor som möjligt.
    2. Ta ut rundlar, ca 10 cm i diameter. Blanda mjukost och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Bred ett lager ost på rundlarna och täck med lax.
    3. Rulla ihop och bind samman med ett tunt band av purjolök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben