Spenatcrepes med skaldjur

Serverar: 4 portioner

Serveras kalla och kan därför göras i förväg.

Ingredienser

  • Crepes
  • 100 g tinad spenat
  • 3 dl standardmjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • Smör eller flytande smör till stekning
  • Fyllning
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5-1 dl créme fraiche
  • 2-3 tsk riven färsk pepparrot
  • 2 msk finhackad dill
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g kräftstjärtar
  • Salladsblad, tex roman- eller huvudsallad
  • Garnering
  • Kräftstjärtar
  • Räkor
  • Dillvippor
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten och krama vätskan ur den. Mixa den med mjölken. Vispa ner äggen.
    2. Blanda mjöl, socker och salt. Vänd ner hälften av spenatmixen och rör till en slät smet. Tillsätt resterande spenatmjölk och rör om.
    3. Grädda tunna crepes i smör i en crepespanna eller stekpanna. De behöver bara stekas på ena sidan.
    4. Fyllning: Blanda majonnäs och créme fraiche. Smaka av med pepparrot och dill. Tillsätt sedan räkor och kräftstjärtar och blanda.
    5. Lägg ett salladsblad på varje crepe. Klicka på fyllning och vik ihop. Garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben