Spenatlasagne med gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Låt dig väl smaka och njut av de italienska smakerna i denna vegetariska lasagne. Tomat- och spenatsås som varvas med lasagneplattor.

Ingredienser

  • 300 g fryst spenat
  • 1 knippe basilika
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 100 g gorgonzolaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 hackad gul lök
  • 800 g hela tomater på burk
  • ½ tsk torkad oregano
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 40 g parmesanost
  • Olja till formen
  • 250 g lasagneplattor
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten och låt den rinna av ordentligt. Hacka spenaten grovt. Hacka två tredjedelar av basilikabladen. Hetta upp grönsaksbuljongen och grädden tillsammans, smula ner gorgonzolan och låt den smälta. Blanda ner spenaten i gorgonzolasåsen och ställ åt sidan.
    2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken i oljan tills den gula löken börjar mjukna. Dela tomaterna i grova bitar i burken och häll tomaterna med spad över löken. Tillsätt den hackade basilikan. Krydda med oregano och balsamvinäger och blanda väl. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg på locket och sjud 10 minuter. Riv parmesanosten grovt.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med olja. Täck bottnen av formen med hälften av spenatsåsen. Lägg på en tredjedel av lasagneplattorna.
    4. Täck lasagneplattorna med hälften av tomatsåsen. Lägg på ytterligare en tredjedel av lasagneplattorna och täck dem med resten av spenatsåsen. Lägg över resten av lasagneplattorna och bred ut resten av tomatsåsen ovanpå. Strö över den rivna parmesanosten.
    5. Ställ in lasagnen i ugnen 35 minuter. Titta till den efter 25 minuter och lägg på en bit aluminiumfolie om den börjar bli mörk på ytan.
    6. Ta ut lasagnen och garnera med resten av basilikan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben