Spenatomelett med skinka

Serverar: 1 portioner

Tid: 15 minuter

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Omelett är perfekt sommarmat. Jag tycker att det blir godast med färsk spenat.

Ingredienser

  • 1 l färsk spenat el. 150 g fryst spenat
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk smör eller olja
  • 2 msk klippt gräslök
  • valfri mängd torkad eller rökt skinka i tunna skivor
  • valfri mängd tomater
  • Instruktioner

    Skölj den färska spenaten och lägg den i en kastrull. Låt den smälta/slakna på svag värme under lock 3-5 min. Eller tina den frysta spenaten och låt den rinna av väl i en sil. Vispa upp äggen med salt och peppar. Häll äggen i en stekpanna med matfettet.. Lägg på spenat och gräslök och låt smeten stelna på medelstark värme. Stick och rör lite i smeten så den gräddas jämnt. Servera med skinka och skivad tomat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben