Spenatpaj med fetaost

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 45 minuter

Underbart matig spenat och fetostpaj, perfekt på en buffé.

Ingredienser

  • Deg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 300 g färsk bladspenat, förvälld
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa(or) muskotnöt, malen, nymald
  • 1 krm vitpeppar, grovmalen
  • 100 g fetaost, grekisk
  • 50 g salami, hackad
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölsorterna med peppar och sedan smöret. Arbeta snabbt in ägget och tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, 20 - 22 cm i diameter. Ställ svalt i 30 minuter.
    2. Värm under tiden ugnen till 175 grader.
    3. Hacka spenaten grovt. Vispa upp ägg, mjölk och kryddor. Blanda ned spenaten.
    4. Pricka pajdegen och grädda den i ca 10 minuter. Smula ned fetaosten i pajskalet och strö över salamin. Häll över spenatsmeten. Grädda pajen i ca 40 minuter. Servera den nygräddad. Pajen är även god kall som picknickmat, då är den lite kompakt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben