Spenatpaj med lax och kantareller

Serverar: 4 portioner

En god sommarpaj, passar bra till midsommarbuffén.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g bladspenat
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 körsbärstomater
  • 200 g rökt lax
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • Garnering
  • 200 g sommarkantareller
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla ut och klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
    2. Fräs spenaten i smör i en stekpanna. Salta och pressa över vitlök. Förgrädda pajskalet i 200 grader, 10 minuter.
    3. Lägg spenaten i botten på pajen. Lägg på tomaterna. Skär laxen i småbitar och fördela dem över.
    4. Blanda samman ägg, crème fraiche, mjölk och salt. Häll det i pajskalet. Grädda i 200 grader, ca 30 minuter. Stek kantarellerna i smör, salta. Fördela dem över pajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    tina85 21 februari 2009

    Otroligt god paj som jag kommer göra många gånger!

    soccermum 13 juni 2012

    Varmrökt eller kallrökt lax? :p

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben